Lesgeven

Het maken van muziek is bijzonder gezond voor de geest, het prikkelt de creativiteit. De kunst van het beheersen van een muziekinstrument is iets wat toewijding en geconcentreerd oefenen vereist. Dat is zeker in onze huidige tijd van vluchtigheid een kunde die zowel voor oud als jong van onschatbare waarde kan zijn. Deze kunde, dit gevoel, wil ik als docent graag doorgeven aan mijn leerlingen, zowel aan de kinderen als volwassenen.

Als docent zie ik het als mijn taak, om de muziek in alle aspecten bij te brengen: De technische beheersing van een instrument (inclusief de toewijding en discipline die hiervoor nodig is) en de muzikaliteit gaan hierbij hand in hand. Waar de techniek het fundament is, is de muziek het paleis.

Het beoefenen van een muziekinstrument leert kinderen iets over toewijding. Toewijding die zeker toe te passen valt op andere vlakken, bijvoorbeeld op school. Ook is er inmiddels al aardig wat wetenschappelijk onderzoek verricht over de effecten van muziek op de ontwikkeling van het brein bij zowel kinderen als volwassenen. En daaruit blijkt dat deze effecten bijzonder positief zijn.

Muziek maken is dus niet alleen maar een leuk tijdverdrijf. Zeker voor kinderen heeft het een bijzonder positief effect op het zich ontwikkelende brein. Kinderen concentreren zich beter, en worden toegewijder, rustiger, creatiever en intelligenter van muziek. Ik denk dat de positieve effecten van muziek op de ontwikkeling van kinderen nooit onderschat mogen worden.

Ook voor volwassenen is het beoefenen van muziek eigenlijk veel meer dan slechts een ontzettend leuke hobby. Het is mijn overtuiging dat muziek een uitstekende manier is om het brein te blijven prikkelen en deze gezond en jong te houden! Muziek maakt de mens slimmer!

Ik ben opgeleid als klassiek trompettist en heb gestudeerd aan zowel het Rotterdams Conservatorium als aan de Royal Academy of Music in Londen. Mijn achtergrond is weliswaar een klassieke, maar in mijn beroepspraktijk als trompettist kom ik zeer regelmatig in aanraking met andere stijlen van muziek. Muzikaal gezien beschouw ik mijzelf als een alleseter. Je kan dus bij mij voor alles terecht, van klassiek tot jazz/pop kan ik mensen helpen en enthousiasmeren. Bij mij staat de deur open!

Ik geef op dit moment les bij Muziekmeesters Westland en bij Rotterdam Aan Zee in Hoek van Holland. Ook ben ik beschikbaar voor online lessen.

Het bespelen van een koperinstrument kan door jong en oud geleerd worden, maar het is bij jonge kinderen wel belangrijk dat de tanden al gewisseld zijn. Vanaf een jaar of zeven is het dus mogelijk een koperinstrument te leren bespelen.